site stats

Van Vlees en Bloed: de filmpjes

Van Vlees en Bloed

Donderdag start op Eén de veelbelovende tragikomische serie Van Vlees en Bloed. Gemaakt door Tom Van Dyck en Michiel Devlieger, vertolkt door onder anderen Sien Eggers, Lucas Vanden Eynde en Van Dyck zelf. De eerste voorfilmpjes staan al online en we hebben maar één goede raad: als je de eerste aan het feesten gaat, programmeren die recorders!

      
Geschreven door Ewoud

19 Reacties

 1. marianne

  chapeau, chapeau,

  erg mooi, erg naturel,mooie karakters, spannend ook. Smakelijke lappen regelmatig in beeld Mooi geacteerd. Ik ben er trots op.
  Ik ben fan en trouwe bezoeker van Thuis en een verdrietige fan van Witse.

  Van vlees en bloed gaat vast wel op Nederland worden uitgezonden. Niet laten ondertitelen, hoor, de hollanders doen maar eens hun best.Ik ben afkomstig uit het Nederlandse Noord- Brabant en ik ben trots op ons taaleigen.

  Wanneer gaan we fijn samen een landje
  vormen, Oost en west Vlaanderen, Antwerpen, Brabant (Henegouwen?) Limburg. Brussel gaat mee, hé, dat is Brabant. Nederlands Brabant en nederlands Limburg. de Zeeuwen laten we bij Holland, zij waren een van de zeven provincien, en daarom verloren. Onze minister president is een Zeeuw, hij praat over een VOC- mentaliteit. Waar is hij op school gegaan? Laat de Walen zich maar lekker aansluiten bij de Fransen

  Veel succes, Marianne,tot kijks

 2. Rudy

  Sorry voor Marianne, maar ik ben fan van niets. Geen soaps. En ook geen groot Vlaanderen.Wat mij wel zal gaan binden vrees ik is deze prachtige reeks. Zo fijn gemaakt en gespeeld! Het gedeelte ‘tragie’ er zo over, en de ‘komedie’ meestal ingehouden. Even twijfelde ik nog,maar wetende dat Tom het schreef…ik ging gewoon plat.
  NB.Is daar in Kessel-statie geen beenhouwerij ‘Van Genechten’ jo? Lucas!?
  NB2: Dat Maaike is een goei aktriceke en een schoon madam.

 3. ron

  Ongelofelijk goede serie,Humoristisch
  en zo ontzettend geloofwaardig geacteerd.
  Fantastisch gewoon en ik heb tot een
  kwartier na de uitzending gelachen en
  genoten van deze prachtige serie.
  Proficiat aan iedereen die hier aan mee
  heeft gewerkt.
  Wat een geweldige acteur is Lucs van den
  Eynde.

 4. Anne

  Bedankt oor dze prachtige reeks. Iedere week tracht ik naar de donderdag omdat ik dan kan GENIETEN van deze prachtige reeks. Van mij mochten ze gerust wisselen met de smaak van de keyser en deze reeks verdient een “zondag”plaats. Maar zoals ik hier en daar hoor(zelfs op de tram) hebben ze enorm veel kijkers en elke week komen er bij. Alle acteurs van de serie vind ik zéér goed en Tommeke en Michiel een dikke pluim voor een fantastisch scenario, wat hebben wij in Vlaanderen toch serieus talent rondlopen.

 5. Gaetan

  Dit is een schitterende reeks zoals ik wel gewend ben van woestijnvis , ik hoop al dat hierna een 2de reeks zal van worden gemaakt ik vind het prachtig typisch een west vlaamse familie mooi in beeld gebracht! doe zo verder haha nonkel luc me zijne camera

 6. Verwerft

  Nooit heb ik zo zitten aftellen naar donderdag voor van vlees en bloed te zien. Spijtig dat het niet op zondag is geweldige goede acteurs maar dat had ik verwacht dat zijn ze ook in de Gloria

 7. Mieke

  Lang geleden dat ze nog eens zo’n prachige reeks vertoond hebben , het is echt genieten van de eerste tot de laatste minuut!! Mijn hoed af voor alle acteurs en iedereen die er aan heeft meegewerkt, KLASSE, PUUR KLASSE!!!

 8. gerrie

  Fenomenaal. Wat een goed spel en wat een briljante regie. Die Tom van Dijck is een waanzinnig talent. Ik ben een nederlandse, maar een liefhebster van Vlaams drama. En ik ben superblij met Vlees en Bloed. Ik geniet. Dergelijke acteurs en elke actrices bestaan in N.land niet. Ze kunnen heel wat leren van de gespeelde rollen. Hier zijn acteurs vaak te arrogant. Ik hoop echt dat de nederlandse acteurs/actrices Vlees en Bloed zien en hun conclusies trekken.
  Bravo Woestijnvis!!

 9. kath

  Prachtig wat daar wordt neergezet. Wij willen geen woord missen van de aflevering. Ik neem ze daarbij nog op om bepaalde scenes te kunnen herbekijken, maar bekijk elke keer de hele aflevering opnieuw. Ik kan er niet genoeg van krijgen, en elke aflevering mag van mij 3x zalang duren als nu.Inderdaad PUUR KLASSE !

 10. christel

  Inderdaad, gewoon prachtig. Enorm acteertalent ook. Wij nemen de serie ook op, en als er dan niets interessants op TV is herbekijken we een aflevering. Het is een levensecht verhaal, echt over de man in de straat! En de humor erbij…… FANTASTISCH. Doe zo voort! ‘T kan voor mij niet vlug genoeg donderdag zijn!!!!

 11. steyaert josiane

  Vandaag donderdag!Vanavond terug die prachtige,fantastische,met de juiste humor, serie ‘van vlees en bloed’Eindelijk terug eens iets op tv om naar uit te kijken. Ik ben benieuwd wat er zich deze avond zal afspelen bij onze beenhouwersfamilie.Hartelijk proficiat aan de makers en alle acteurs,het kan niet beter en het uitzenduur vind ik ideaal.Ik geniet nu al na en ik heb de uitzending zelfs nog niet gezien!

 12. pj

  1. Weer maar eens; Populair programma = veel bezoekers voor STEW.
  2. Ik vind dat vlees van de intro er keer op keer lekkerder uitzien.
  3. Ik vind die Maaike er keer op keer lekkerder uitzien.

 13. Ab Mahn

  Gelukkig heb ik vijftien jaag geleden, vijftien jaar in Vlaanderen gewoond dus ik kan het dialect goed (95%) volgen.
  Top, top, top.
  Hier kunnen ze bij de Nederlandse T.V. nog wat van leren. Nogmaals Supertop.
  P.S. Ik heb een Vlaamse (Brugse) vrouw, als souvenir mee terug naar Nederland genomen.

 14. Carol

  Een héél mooie reeks, met een lach en een traan,lang geleden dat we konden zeggen er is “degelijk” op televisie 😉
  De acteurs en senario dikke proficiat!!
  Een twee reeks…NEEN…..dit is af,
  je moet kunnen stoppen op het hoogtepunt!
  Anders ga je vervallen met de zoveelste uitzending van FC kampioenen, Kinderen
  de Windt, …..en nog vele andere !!
  Het verhaal van vlees en bloed is rond en af, dus afblijven !

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *