site stats

Voor eens & voor altijd

Het verbaast me dat Yves Leterme tot op heden nog altijd niet goed weet hoe hij met de media moet omgaan. De man heeft intussen al voldoende mediablunders op zijn naam staan, zo juist voor de verkiezingen zou men dan ook mogen verwachten dat hij toch wat gecoacht is en geleerd heeft hoe hij met minder leuke vragen moet omspringen. Dat is tot op heden allerminst het geval, en dat werd gisterenavond nogmaals pijnlijk duidelijk tijdens de vijfde aflevering van Voor eens & voor altijd op Canvas.

De man slaagt er altijd opnieuw in een mal figuur te slaan, en zou netelige vragen intussen op een gepaste manier moeten kunnen afwimpelen, maar dat lukt hem tot op heden nog altijd niet goed. Een norse man, vol rancune, dat beeld onthouden we na zijn optreden van gisterenavond. Als je nog iets wil doen, ga je best naar een ander onderwerp, zo wierp Yves een wat verbaasde Tom Lenaerts toe. Wat is dat voor een opmerking? Zat ik naar De Zevende Dag te kijken? Wat normaliter een gezellig en amusant laatavondprogramma moet zijn, dreigde gisterenavond op een bepaald moment helemaal te ontsporen. Was er geen tweede gast aanwezig (de immer sympathieke, doch niet aan ADHD lijdende, noch homofiele Bart Peeters), had hij de studio verlaten.
En als u het, beste Yves, in een  recent interview in een Nederlandse krant over drie politieke vrienden heeft, mag u daar ook in België vragen over verwachten. Waarom in het ene land zo openlijk, om in het andere land plots dicht te klappen? Waarom alleen maar een antwoord willen geven op leuke vragen, en op de vervelende keer op keer zo gepikeerd antwoorden? Beantwoord vragen die daarover gesteld worden in een wat vermakelijk praatprogramma dan als-tu-blieft niet met het vreselijke ‘geen commentaar’. Terzake was verdorie nog maar net afgelopen! Zoals het een goede christen op Goede Vrijdag betaamt, verloochende hij echter tot drie maal toe die regel. Beste Yves, laat dat rancuneus gedoe nu dus maar voor eens en voor altijd achterwege, en beantwoord voortaan alle vragen, de leuke evenals de mindere leuke.

      
Geschreven door Stefaan

2 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *