site stats

De snelkassa doorgelicht

Ik heb respect voor zij die vele jaren van hun leven opofferen om mijn leven vele minuten aangenamer te maken. Zo onder andere de heer Dan Meyer uit Californië die vijf jaar van zijn leven besteedde aan de zoektocht naar dé perfecte kassastrategie. Duizenden kassarijen later zijn hier enkele bevindingen uit zijn onderzoek. Een cassière heeft gemiddeld 48 seconden nodig om een klant te verwerken (in de veronderstelling dat deze slechts één product koopt); per aangekocht artikel komen daar zo’n 2,8 seconden bij. Met andere woorden: snelkassa’s zijn vaak trager dan de gewone. U mijdt voortaan dus best de snelkassa wanneer daar acht mensen aanschuiven en er aan de gewone kassa slechts drie klanten staan met bomvolle karretjes. Ga in deze laatste rij staan. Voorts betaalt u best cash, want met een bankkaart duurt het blijkbaar toch allemaal wat langer. Een supermarkt is trouwens geen plaats voor kinderen: die ettertjes gaan willen helpen, maar laten het door hun lompigheden alleen maar langer duren. Of u kan altijd aanschuiven in een rij naast een kassa die gesloten is. Wanneer het druk is, gaat deze met wat geluk open. U spurt dan snelsnel naar voren, duwt en trekt desnoods een beetje, en zonder het goed en wel te beseffen bent u uit de supermarkt. Nog tips?

      
Geschreven door Stefaan

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *