site stats

YouTube en auteursrechten

YouTube muziek

Als Vlaamse videoblog hebben we onder ons label STEW productions een behoorlijk aantal filmpjes op YouTube staan. In die filmpjes zit vaak heel wat muziek verweven, zo veel dat we soms (geheel onopzettelijk) over het hoofd zien bepaalde rechthebbenden op de hoogte te stellen of te betalen voor hun inbreng. En dan valt het wel eens voor dat één van onze filmpjes in quarantaine wordt geplaatst op YouTube, in afwachting op een nieuwe, rechtenvrije audiotrack.
Vorige maand maakten we kennis met een veel aangenamere manier van zakendoen: Sony Music Entertainment ontdekte haar muziek in één van onze filmpjes, maar liet dat laatste gewoon op YouTube staan. We citeren:

Je hoeft geen actie te ondernemen. Je video is nog beschikbaar voor de hele wereld. In bepaalde gevallen kunnen advertenties naast je video worden weergegeven.

Geweldige aanpak. Kunnen alle andere muziekstudio’s hier een voorbeeld aan nemen?

      
Geschreven door Ewoud

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *