site stats

Marcel Vanthilt in Friends

Marcel Vanthilt figureert in Friends

In Friends hebben de bekendste sterren meegespeeld: hierboven zie je bijvoorbeeld onze eigen Marcel Vanthilt aan het werk! De legendarische TV-serie bestaat trouwens 15 jaar en om dat te vieren, werd een zoveelste luxueuze dvd-box op de markt gebracht. ‘Weeral!’ was ook mijn eerste reactie, maar ik durf te stellen dat het toch wel eens om de beste uitgave zou kunnen gaan van de 236 Friends-afleveringen. Wij onderworpen de nieuwe uitgave aan een klein onderzoekje…

  • Eerst en vooral deed het ons deugd te mogen vaststellen dat de veel te snel bekraste, dubbelbedrukte schijfjes (type DVD-10) eindelijk achterwege werden gelaten. Het moet de allereerste keer zijn dat de TV-serie werd gebundeld op de veel handigere single sided discs (type DVD-9).
  • De tien dvd-hoesjes worden vergezeld van een leuk, dun boekje met een overzicht van de verschillende afleveringen, en een kort inleidend woord van de makers. Elk seizoen bevat trouwens voor het eerst enkele afleveringen met audiocommentaar van creators Kevin S. Bright, Marta Kauffman en David Crane.
  • De extra’s op de vorige edities waren bedroevend, en bleven beperkt tot de muziekvideo I’ll Be There For You van The Rembrandts, en de korte, eerder zwakke documentaires Friends Goes to London en Friends on Location in London. De Rembrandts-videoclip vinden we deze keer eigenaardig genoeg nergens terug, maar voor het overige is deze uitgave wel degelijk extended & unseen. Elke serie eindigt met een aantal special features, gaande van verlengde en niet eerder vertoonde beelden bij verschillende afleveringen tot quizjes voor de echte fans. Toegegeven, de meeste van die extra’s vindt men ook terug op YouTube.
  • Aan de beeld-en geluidkwaliteit werd ook nu weer niet gesleuteld, en dat betreuren we. Zeker wat die eerste seizoenen betreft zouden beeld en geluid stukken beter kunnen. Maar goed, daarvoor wordt het nog wachten op de nieuwe box naar aanleiding van de twintigste verjaardag. Ook jammer dat de dvd-menu’s het nieuwe witte design van de hoesjes niet volgen, maar gewoon dezelfde zijn van de vorige editie. Zou het trouwens kunnen dat men af en toe een ‘terug naar hoofdmenu’-knop is vergeten?
      
Geschreven door Stefaan

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *