site stats
Michael Jackson's This Is It ****

Michael Jackson's This Is It ****

Met de concertreeks 'This Is It' wou Michael Jackson zijn fans nog een laatste keer op spektakel trakteren.

Dit was het dan. Met This Is It zien we Michael Jackson nog een allerlaatste keer aan het werk. Geen Wacko Jacko, maar een fitte en gezonde vijftiger die druk in de weer is met de voorbereidingen van zijn combacktournee This Is It. Die concerten in de O2-arena in Londen zouden bijna een jaar duren, maar kwamen er uiteindelijk nooit: de King of Pop stierf op 25 juni van dit jaar aan de gevolgen van een hartstilstand.
Eén ding moge duidelijk zijn: het zou er groots hebben uitgezien. Deze making of van een concertreeks die er nooit kwam, maakt al snel duidelijk dat de popster zijn fans een laatste keer wou verwennen met een spectaculaire en indrukwekkende show. Kosten noch moeite werden gespaard om te imponeren en trakteren. Dansers die in de lucht worden geschoten, een legioen soldaten die Michael zouden begeleiden bij They Don’t Care About Us, en zombies die doorheen de O2-arena zouden rondzweven bij het nummer Thriller. Doodzondejammer dat we de finale versie nooit tezien zullen krijgen.

Michael Jackson tijdens de repetities van het nummer Smooth Criminal

De voorbereidingen zaten nochtans in een slotfase: de danspassen waren ingestudeerd, de begeleidende filmpjes gemonteerd, het licht- en vuurwerk uitvoerig getest. Nagenoeg alle grote hits zouden de revue passeren. Van Smooth Criminal (waar Michael Jackson in het begeleidende filmpje achtervolgd wordt door Hollywoodster Humphrey Bogart), over Thriller en Earth Song (met een echte bulldozer die het podium zou oprijden) tot Man In The Mirror. Het valt daarbij steeds op hoe Michael Jackson zelf (en niet zozeer regisseur Kenny Ortega) de leiding in handen neemt en zijn eigen werk tot in de allerkleinste puntjes uit het hoofd kent.
Dit postume eerbetoon aan Michael Jackson was goed voor verschillende kippenvelmomenten, en maakte nogmaals duidelijk dat een groot artiest deze wereld heeft verlaten. De bioscoopzaal was voor de verandering even een concertzaal geworden, met Oh, my God-roepende tienermeisjes op de achterste rijen, en waarbij weinigen de drang konden weerstaan die bekende hits gewoon luidop mee te zingen. Bedroefd, maar ook gelukkig Michael Jackson nog een allerlaatste keer te zien performen en daarbij te mogen vaststellen dat de man er mentaal en fysiek een stuk gezonder uitzag dan de media op het einde van zijn leven lieten uitschijnen.
Rust in vrede, Michael.

      
Geschreven door Stefaan

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *