site stats
Harry Potter and the Half-Blood Prince ****

Harry Potter and the Half-Blood Prince ****

Ben ik een uitzondering als ik zeg dat ik nog nooit een boek van de Britse J.K. Rowling heb gelezen? Laten we gewoon nog even wachten op de film, is mijn standaardantwoord als men me vraagt of ik nu echt geen zin heb de boeken van de tovenaar met zijn brilletje te lezen. Mogen wij jullie een Blu-ray-schijfje opsturen van de laatste Harry Potterfilm en eventueel kunnen jullie hier mooie content uithalen om op jullie blog te plaatsen? Tuurlijk mag dat. Wij zijn sympathieke bloggers, laat die gratis spullen maar komen! Het was mijn allereerste Blu-rayervaring, en het was meteen een schot in de roos. Een knap verhaal verteld via een magisch scherp beeld en een betoverende geluidskwaliteit. Ik vrees dat de boeken dit niet zullen kunnen overtreffen…

In Harry Potter and the Half-Blood Prince heeft Voldemort zowel de Dreuzel- als de tovenaarswereld in zijn greep. Zweinstein is niet meer de veilige thuishaven. Maar oppertovenaar Perkamentus is meer bezig met Harry voor te bereiden op de laatste grote strijd die snel nadert. Samen proberen ze een manier te vinden om de verdediging van Voldemort te doorbreken. Perkamentus schakelt hiervoor zijn oude vriend en collega in; de argeloze bon vivant Professor Hildebrand Slakhoorn, die goede connecties heeft en mogelijk over cruciale informatie beschikt. Intussen krijgen de studenten met een tegenstander van een heel andere orde te maken: hun hormonen.

De eerste Harry Potterfilm dateert intussen alweer van 2001, en terugblikkend was dat veruit de slechtste film uit de hele reeks. Maar Harry groeide, zo ook de kwaliteit van zijn films. Met voorsprong is deze laatste film de meest grimmige en donkere uit de reeks, maar ook de grappigste en meest volwassen film. Harry Potter and the Half-Blood Prince vormt een noodzakelijke tussenschakel naar de climax van het laatste boek, Harry Potter en de Relieken van de Dood, waar de tovenaarsleerling de haast onmogelijke opdracht krijgt de overgebleven Gruzielementen op te sporen en te vernietigen. Het zevende en laatste deel zal overigens in twee films worden gegoten, die in november 2010 en juli 2011 moeten verschijnen.

Tot slot bevatte deze Blu-ray nog enkele leuke, baanbrekende interactieve functies. Via de zogenaamde BD-live functie (pas op: enkel op een BD-live Blu-rayspeler of PS3!) kan je onder meer genieten van een exclusieve sneak preview van Harry Potter and the Deathly Hallows, part 1. We kregen zelfs de kans de film te bekijken in virtuele aanwezigheid van hoofdrolspeler Daniel Radcliffe en regisseur David Yates met de mogelijkheid om live vragen stellen. Het mocht dan wel het allereerste wereldwijde Live Community Screening event zijn, jammer genoeg ondervonden wij (en bij navraag ook heel wat andere bloggers) inlogproblemen waardoor we deze primeur aan ons voorbij hebben moeten laten gaan. Maar niet getreurd, bij Harry Potter and the Deathly Hallows willen we dat nog wel eens proberen.

      
Geschreven door Stefaan

3 Reacties

  1. Josephine

    I agree, het is zoals jullie schrijven bij de samson en gert kerstshow: als je nog nooit een boek van gelezen hebt, heb je geen recht van spreken! En ook nu je 23 bent, is nog niet te laat, voor de harry potter reeks ben je nooit te oud. en ja dat meen ik. 🙂 Josephine

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *