site stats

Samson en Gert Kerstshow 2009

Met 16 waren we zaterdag, een bende twintigers opgegroeid met de dolle avonturen van Samson en Gert. Op de trein werden de bekendste nummers nog een laatste maal opgefrist, want de tijd was gekomen voor een nostalgisch bezoek aan de Samson en Gert Kerstshow 2009.

Kinderachtig, zeg je? Alles voor de commerce? Wie nooit een Kerstshow live heeft meegemaakt, heeft geen recht van spreken. Wie er wel één meemaakte, doet dat zelden in die bewoordingen. Studio 100 weet als geen ander hoe een show professioneel te verzorgen en ook dit jaar was het een totaalspektakel van prachtige decors, een uitmuntend orkest, duizenden lichtjes en perfect ingestudeerde danspasjes. We maakten ook een primeur mee, want het Studio 100 Koor zorgde voor het eerst voor meerstemmigheid in de oude én nieuwe Samsonhits.

Het concept van de Kerstshow is doorheen de jaren enigszins geëvolueerd. Vroeger nam Samson een hoofdrol op zich, nu zijn het de nevenpersonages die voor de grootste lol zorgen. Samsons luik was minder dan de helft van de tijd geopend en sloot zich meestal al na nog geen handvol versprekingen.
Het spektakel sloeg doorheen de jaren ook meer en meer de weg in van het revuetheater, wat een dubbele laag betekende die vooral de ouders enorm appreciëren. Leuk dit jaar was ook de terugkeer van Albert Vermeersch (ten eerste…) en het was duidelijk dat hij daar zelf ook zo over dacht.

Onze vrienden -Samson, Gert, De Burgemeester, Alberto en Van Leemhuyzen- moesten het dochtertje van de Minister entertainen en deden dat met parodieën op welbekende Studio 100 producten. Autopromotie heet zoiets in marketingtermen. Van Van Leemhuyzen als paard Amika over Gert als Josje tot Alberto als Mega Mindy: de acteurs amuseerden zich te pletter en dat straalde zich af op het publiek. Een hilarische show met af en toe een schunnige mop en klassieke maar zeker niet vergeten nummers.

De unanieme vraag om hier een jaarlijkse uitstap van te maken bewijst het: niemand is te oud voor de Samson en Gert Kerstshow. Tot volgend jaar, Gert…

Samson en Gert Kerstshow: De Magisch Kerstbal. Gezien in Antwerpen op 26 december om 14u.

      
Geschreven door Ewoud

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *