site stats

Quitters Arcade: stoppen met roken

Van plan om in 2010 te stoppen met roken? Dat is goed nieuws. Wie nog niet helemaal overtuigd is, wordt dat misschien met drie anti-rook spelletjes die je moeten bewust maken van de gevaren van het roken. De link tussen roken en gamen is ons niet meteen duidelijk -het lijkt er alvast op dat de makers volgend jaar een ‘game addiction awareness’ campagne trachten binnen te halen- maar van nutteloze retro-games houden we wel. Je kan ook via de bijhorende Facebook-applicatie spelen.

In België rookt zo’n 27% van de bevolking dagelijks. In 2006 besliste de Vlaamse gezondheidsconferentie dat dat cijfer naar beneden moet: de doelstelling is om in 2015 met een rokersbestand van maximum 20% Belgen te zitten. De weg is nog lang, en een campagne als deze steunen wij dan ook met alle plezier.

Wil jij stoppen met roken en zoek je concreet meer informatie? De bijhorende infosite is helaas UK-only, dus raden we je aan om naar de Vlaamse Liga tegen Kanker te surfen. Daar lees je dat roken in de meeste landen verantwoordelijk is voor 30% van de kwaadaardige tumoren. En als dat je niet overtuigt, weet dan dat je als roker 20 maal meer kans hebt op longkanker dan als niet-roker…

      
Geschreven door Ewoud

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *