site stats

De Kinderpuzzel

De Kinderpuzzel

Hadden jullie het ook, dat fijne Mol-gevoel? Ik alleszins wel, ergens tijdens de eerste opdracht. Was het de combinatie van helikopterbeelden, filmmuziek en een weldoordachte proef of was het gewoon lang geleden dat we nog eens een treinstel óp de sporen hadden zien staan? De eerste aflevering van De Kinderpuzzel, het nieuwe programma van Bart De Pauw, smaakte naar meer.

Kort samengevat moeten (nu nog) 7 koppels trachten te achterhalen welke (telkens 2) kinderen uit een groep van 32 bij welk koppel horen. De kinderen spelen het spel mee en saboteren elke zoektocht naar meer informatie; al kwam die spanning in de tweede opdracht iets minder tot haar recht. Begrijpelijk, want er zijn 32 kinderen en dan kan je niet veel anders dan oppervlakkige beelden verwachten. Anderzijds was deze aflevering ook een eerste kennismaking met het concept en de kandidaten en vermoeden we dus dat de kinderen nog wel straffer uit de hoek zullen komen.

De Kinderpuzzel is het eerste programma van Bart De Pauw sinds zijn vertrek bij Woestijnvis, maar het werd al snel duidelijk dat hij Vandenhaute echt niet nodig heeft om een goed programma op het scherm te brengen. Meer nog: we waren aangenaam verrast toen we zagen dat de alomtegenwoordige Opel Zafira’s vervangen waren door Mercedes-modellen en de obligate spuuglelijke website hoeft nu ook niet meer.

Nog twee puntjes om af te sluiten: de generiek (hierboven) ziet er bijzonder goed uit en Tine Embrechts heeft de smet die haar naam opliep na haar prestaties in Los Zand, als co-host gedeeltelijk kunnen wegwerken. De Kinderpuzzel is een zeer welgekomen vervanging van De Pappenheimers, een format waarvan we ons stiekem afvragen wanneer de frase ‘stoppen op het hoogtepunt’ nu eens eindelijk in de praktijk zal omgezet worden.

De Kinderpuzzel, gezien op zondag 21 februari op Eén
http://www.een.be/kinderpuzzel/

      
Geschreven door Ewoud

4 Reacties

  1. jelle Gordyn

    Ik zag slechts een stuk van aflevering 2 en had niet het “De Mol”-gevoel. Ik heb niet het gevoel dat ik meespeel. De opdrachten zijn amusant en fijn gevonden, zonder meer, maar de puzzel zelf leggen, die is denk ik moeilijk te doen. Dit omdat er in het programma wat te veel wordt gefocust op verschillende zaken, zo ook de kinderen en hun “fijn zomerkamp”. Tuurljik, warme televisie, maar wanneer een opdracht afgelopen is en er gaat veel aandacht naar de ouders die het spel uitleggen aan de andere deelnemers, en dan nog eens de kinderen die het aan alle andere kinderen zeggen, ontgaat me weer het ‘puzzel’ leggen.

    Of heb ik een slechte visie omdat ik laat inpikte? Is de puzzel voor de kijker zelf voldoende te leggen?

  2. Mickie

    Mja… ik verplicht mezelf elke week te kijken, met de gedachte dat ik het ooit een fantastisch programma zal vinden.
    Kan iemand me uitleggen waarom er om de zoveel tijd duidelijk gemaakt wordt welk kind bij welke ouders hoort? Is het eigenlijk de bedoeling dat de kijker mee nadenkt over de kinderpuzzel? Aangezien op die manier (een deel van) de oplossing wordt meegegeven…

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *