site stats

Let's enhance!

Als het moordonderzoek van hoofdinspecteur De Cock uit de populaire televisieserie Baantjer vastzit, is hij mans genoeg omdat gewoon toe te geven. “We staan nergens”, is een zinnetje dat acteur Piet -De Cock- Römer ongetwijfeld al enkele duizenden keren in zijn carrière heeft uitgesproken. In Amerikaanse politieseries daarentegen zal men zelden of nooit toegeven dat er geen enkel spoor is. En hoe komt dat? Heel eenvoudig hoor. Wanneer het onderzoek vastzit, of dreigt vast te lopen, is daar nog altijd die ene nerdy technicus, die na een grondige analyse van het vergaard bewijsmateriaal, daarbij gebruikmakend van een pixelverscherpende of andere (zelf in elkaar geprogrammeerde) tool, een doorbraak in het onderzoek weet te creëren. Heerlijke compilatie van die fragmentjes hieronder.

      
Geschreven door Stefaan

2 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *