site stats

Bongo klantenkaart

Ik ben een fan van klantenkaarten. Na aankoop van tien broodjes krijgt u één broodje gratis. Super, geef er mij maar eentje! Ook de Fnac-kaart biedt voldoende voordelen en is daardoor al enkele jaren een vaste aanwezige in mijn portefeuille. Het hele concept van de klantenkaart is leuk, zolang de klant het gevoel heeft er enig voordeel uit te kunnen puren. Dat is allerminst het geval met bovenstaande klantenkaart die ik vorige week mocht ontvangen bij aankoop van een Bongo ter waarde van €35.

Het voordeel voor de klant? Per aankoopschijf van €20 ontvangt u één sticker. Nadat de klant -houd u vast- vijftig (!) van deze stickers verzameld heeft, krijgt hij een Bongo ter waarde van €25. Vijftig stickers!? Om een voordeel van €25 te genieten, moet de klant dus voor (minstens) €1000 aan Bongo-materiaal aankopen.

En mocht u toch moeite willen doen: de rakkers achter Bongo voorzagen nog een arsenaal aan regeltjes om te vermijden dat zij ooit een bon van €25 moeten uitkeren aan hun klanten. Een overzicht.

 • U krijgt die kaart nooit op tijd vol, want de Bongo-kaart heeft een vervaldatum. Wilt u een voordeel genieten, mag u zich haasten: de Bongo-klantenkaart vervalt binnen de twee jaar.
 • De regel is glashelder: per aankoopschijf van 20€ ontvangt u één sticker. Bongo-bonnen ter waarde van €59,95 genereren dus maar twee stickers. En voor mijn Bongo van €35 kreeg ik er maar eentje opgekleefd. Jammer, u had er maar een tweede moeten aankopen!
 • U kocht de Bongo-bon in de Fnac, Club, of andere grote winkelketen? Een gemiste kans! Tweede puntje onder de voorwaarden: de klantenkaart is enkel geldig bij aankoop van Bongo in de Bongo-shops. Er zijn overigens zes van deze officiële shops in heel Vlaanderen.
 • Of denkt u er als bedrijfsleider aan uw personeel te verwennen met een kerstgeschenk in de vorm van een Bongo? Sympathiek van u, maar u mag niet meedoen: de kaart geldt enkel voor particulieren.
 • U koopt een Bongo aan, maar bent de kaart vergeten? Kan iedereen overkomen! Maar wij verhelpen dit euvel graag door u het mini-stickertje gewoon mee te geven. En hopelijk vindt u het stickertje bij thuiskomst niet meer terug. En kom achteraf ook niet zeuren met je kassaticket: daarmee kan je geen stickers vragen! Kijk nog maar eens goed in de plooien van uw portefeuille, handtas of broekzak of u ze daar niet terugvindt…

Wie zin heeft, mag mijn kaart komen halen.

      
Geschreven door Stefaan

2 Reacties

 1. claudia

  Indien je geen juiste informatie verspreidt, kan je beter niets zeggen.
  – de bongo-klantenkaart vervalt niet na twee jaar maar na DRIE jaar
  – in de bongoshops wordt er met het aantal stickertjes steeds naar boven afgerond.
  – er zijn heel wat meer bongowinkels in vlaanderen dan u zegt.
  – bongo biedt de mogelijkheid de klantenkaart thuis te laten liggen, veel mensen hebben immers reeds een overvolle portefuille. Het zijn inderdaad vrij kleine stickertjes(hoe anders??) maar deze worden met zorg aan jet kassaticket vastgeniet, zodat deze niet verloren gaan.
  – elke eerste zaterdag van de maand worden er dubbele stickers gekleefd, ook bij de eerste aankoop op de klantenkaart, of bij feestdagen worden er dubbele punten gegeven.

  Voor heel wat bongoklanten biedt de klantenkaart mooie voordelen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *