site stats

Italiaans koken met een stevige fond

Samen met enkele andere bloggers werd ik vrijdag uitgenodigd om tijdens een kookworkshop in Antwerpen de fonds van Lacroix te leren kennen. Er stond heel wat lekkers op het menu.

We moesten zelf aan de slag en maakten zo verrassende gerechjes, van kalf in venkelkorst tot een citrussoepje met absint. De avond was Italiaans getint en dat was erg naar de zin van organisator Mario die -u raadt het nooit- over Italiaanse roots beschikte. Onder zijn goedkeurend oog roerde ik de risotto gaar (het resultaat op foto). Een aanrader en helemaal niet moeilijk: het recept vind je hier. Gebruik als vleesbouillon een goede bokaal Lacroix, voeg bij het geheel nog wat brunoise gesneden worteltjes voor de kleur en je bekomt een feestelijk voorgerecht! Die fonds in de goodie-basket zullen de komende weken dan ook optimaal benut worden…

      
Geschreven door Ewoud

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *