site stats
Samson en Gert Kerstshow 2010

Samson en Gert Kerstshow 2010

Samson en Gert Kerstshow 2010

Twintig twintigers naar de twintigste Kerstshow: voor de één stof voor een artikel in een Antwerps dagblad, voor ons een dag om naar uit te kijken. Samson en Gert houden deze kerstvakantie een verjaardagsfeestje in de Elisabethzaal en wij, wij waren erbij: dit is het verslag van de Samson en Gert Kerstshow 2010.

08u56

Het is uitkijken geblazen wanneer we de gladde stenen van het Leuvense Martelarenplein trotseren. Vanaf spoor 9 vertrekt onze trein naar Antwerpen -warempel- op tijd en aan de kinderen die hier en daar wat Samsonliedjes neuriën, merken we dat we juist zitten. In Antwerpen Berchem stappen enkele kinderen uit; bijna roepen we ‘het is een halte verder!’, maar net op tijd merkt een medepassagier op dat ze de leeftijd van twaalf al gepasseerd zijn en dus net buiten de doelgroep van de Kerstshow vallen. We houden wijselijk onze mond.

10u16

Aan de trappen van het Centraal Station vervoegen we de rest van onze groep. Wanneer die compleet is, trekken we naar de Zoo voor een obligaat maar daarom niet onprettig bezoek. Kai Mook weegt intussen al een goede duizend kilogram, maar meer weetjes van de verzorger moeten we helaas aan ons voorbij laten gaan: de geur in het olifantenverblijf is echt niet te harden en we zoeken dus snel andere oorden op. Met de pinguïns en zeehondjes is het op olfactorisch vlak gelukkig iets neutraler gesteld en een berggeit speelt vanop de afgrond een spelletje spring-ik-of-spring-ik-niet met het aanwezige publiek. Helaas voor ons gooit de stevige grip van haar voorpoten roet in het eten. Wie wel een halve meter opspringt is Koen, die in het reptielenverblijf na een por tegen een leguanenpoot merkt dat dat beestje toch niet van plastic blijkt.

12u22

Pizzeria San Remo is in haar nopjes wanneer ze ook dit jaar twintig pizza’s de oven in kan schuiven. Qua prijs/kwaliteit kunnen we je de Pizza Margherita ten zeerste aanbevelen. Naast ons zit een familie die de voorstelling van 11u meepikte. De kindjes zijn vol lof over de show en de ouders kunnen dat alleen maar beamen. We eten dus snel verder en zetten voet naar de Elisabethzaal.

Samson & Gert Kerstshow 2010

13u46

De laatste rij van het balkon wordt, net als vorig jaar, bezet door een bende twintigers die minstens even luid mee zal zingen als de zes rijen ervoor. Om 14u begint de show en krijgen we het decor voor het eerst te zien: grote en kleine pakjes waartussen de vrienden, het koor, het ballet en ook het orkest hun plaats hebben. Naast Samson en Gert en de vaste figuren spelen ook de afgevaardigde van de minister en Jelle Cleymans een rol: deze laatste is televisiereporter en komt het duo verrassen voor de twintigste verjaardag. Hij biedt hen een reis naar Spanje aan en ze mogen één vriend meenemen: meer hebben Alberto, Van Leemhuyzen en de Burgemeester niet nodig om een onderlinge strijd aan te vatten. Leuk is dat er voor de gelegenheid heel wat oude liedjes aan bod komen: het door Stef Bos geschreven Er zit meer in een liedje bijvoorbeeld, of het bekende Samsonlied. Speciale vermeldingen zijn er voor Eugène Van Leemhuyzen die Dos Cervezas brengt en voor Droom, een verjaardagsnummer waarin zowat alle Studio 100 figuren bezongen worden.

15u40

De show is afgelopen, het ruikt naar vuurwerk en opgewekt verlaten we de zaal. Bij het buitengaan nemen we onze goodiebag in ontvangst. ‘Ik was erbij’, staat daarop te lezen. En daar zijn we blij om.

20e Samson en Gert Kerstshow. Gezien in Antwerpen op 26 december om 14u.

      
Geschreven door Ewoud

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *