site stats
Dexia Direct Alert: direct is relatief

Dexia Direct Alert: direct is relatief

Grootbanken, ik ben er niet zo’n fan van. Ze geven doorgaans een lage interestvoet, de communicatie verloopt stroef en last but not least: ze kosten geld. Af en toe bieden ze je een dienst gratis aan en het is dan ook de kunst om daar zo snel en zo gretig mogelijk gebruik van te maken, voor het alweer te laat is. Enkele weken geleden kreeg ik een berichtje dat ik Dexia Direct Alert tot eind februari mocht uitproberen. Het is een dienst van Dexia Bank die je, zoals de naam doet vermoeden, via sms-alerts op de hoogte brengt van wijzigingen in bijvoorbeeld je rekeningstand. Meteen aan een test onderwerpen dus: ik verwachtte twee betalingen en stelde een alert in voor stortingen boven bedrag X.

Wat blijkt? De twee stortingen kwamen op twee verschillende dagen toe om respectievelijk 16u en 7u en de daarbijhorende sms’jes telkens een dag later, rond 13u. Via een e-mail of zelfs via bpost was ik sneller op de hoogte geweest. Bovendien bevatten de sms’jes niet eens de mededeling van de stortingen, info die zonder moeite aan het niet eens halfvolle sms-bericht kon toegevoegd worden. Heel leuk dat Dexia meegaat met haar tijd, maar het voordeel van een sms is dat het op elk moment supersnel kan verzonden worden. Gebruik dat voordeel dan ook in je product.

Komt nog bij dat de twee sms’jes al snel a rato 25 cent per bericht van mijn zichtrekening gingen. Euhm… En die promotie, jongens? Een telefoontje (‘stuur ons een e-mail’), een e-mail (‘we zetten het recht’) en een week later wacht ik nog steeds op mijn 50 cent. Allicht gebeurde de aanrekening wel via Dexia Direct Withdraw, maar wordt voor de rechtzetting de service Dexia Slow Refund gehanteerd. Je bent bij deze gewaarschuwd.

UPDATE 01/02: Meer dan drie weken na de diefstal staat het bedrag nog steeds niet terug op mijn rekening… Ze willen mij precies echt als klant houden, nu dat vanaf mijn 25ste betalend wordt.
UPDATE 04/02: Na een extra e-mail met vermelding van mijn ongenoegen en deze blogpost, staat het geld op mijn rekening.

      
Geschreven door Ewoud

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *