site stats
VRT krijgt eigen seniorenzender

VRT krijgt eigen seniorenzender

Het Vlaamse medialandschap beleeft woelige tijden. De witte rook boven Schaarbeek was voor één keer niet afkomstig van de duffige rokershoek in de N-gang van het Reyerscomplex. Een akkoord werd bereikt tussen de VRT en de Vlaamse regering; de nieuwe beheersovereenkomst is nu een feit. Het opvallendste punt? Extra aandacht voor het oudere deel van de bevolking, dat dankzij minister van VRT Ingrid Lieten nu zelfs een eigen kanaal krijgt toegewezen.

Lange tijd was het één van de knelpunten van het tweede VRT-net: de gemiddelde leeftijd van de kijker lag te hoog. 55,3% van het Canvaspubliek is de 55 gepasseerd en bijna 70% is ouder dan 45. Van die nood wordt nu een deugd gemaakt door Ketnet een eigen plaats op de kabel te geven, met op termijn een jongerenaanbod vanaf 20u. De kleine groep ‘meerwaardezoekende jongeren’ kan Canvas definitief vaarwel zeggen en de zender zelf kan zich volop richten op de derde leeftijd. Kanaal 3, IncontiNet… Mogelijkheden legio. Veelbekeken Eén-programma’s zoals Winterbeelden of de herhaling van Blokken kunnen er hun tweede leven leiden en op die manier kan Eén zich concentreren op waar het echt goed in is: de herhaling van fictiereeksen.

      
Geschreven door Ewoud

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *