site stats
S.O.S. Tiet

S.O.S. Tiet

“Watch out for the booby traps… They’re explosive!” Het is de baseline van de film Double Agent 73 van wijlen Doris Wishman, een regisseuse die wellicht enkel een belletje doet rinkelen als je vertrouwd bent met de Amerikaanse sexploitation-markt uit de jaren ’70.

De 73 uit de titel slaat naast het aantal minuten dat je onherroepelijk bent kwijtgespeeld na het bekijken van de prent, ook op de niet geringe borstomtrek van het hoofdpersonage. En voor de duidelijkheid: er wordt hier in inch gerekend. De borsten van hoofdrolspeelster Chesty Morgan zijn overigens 100% naturel, aldus Wikipedia, en wonnen in 1988 een plaatsje in het boek Guinness Movie Facts & Feats.

Waarom ik hier plots over begin? Wel. De muziek van deze film, dat is de muziek van S.O.S. Piet. Dat hebben we vandaah heleerd, dankzij Twitteraar @BramFaems. En ik vind dat best grappig.

(De trailer is niet meteen om over naar huis te schrijven, maar wij kunnen alvast uitleggen waar de irritante klikjes vandaan komen: hoofdpersoon en geheim agente Jane krijgt een cameraatje in de linkerborst gemonteerd, dat elk van haar moorden bewijsmatig moet vastleggen. Piet had ze er ongetwijfeld een speekmedaille voor gegeven.)

      
Geschreven door Ewoud

1 Reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *