site stats
Rarara, waar zit ik?

Rarara, waar zit ik?

Nog tot eind september 2013 ben ik een goede 635 kilometer verwijderd van mijn geliefkoosde Leuven. Ik koos dan ook voor een stad die behoorlijk wat parallellen vertoont met die oude, vertrouwde stad aan de Dijle. Er mag dan wel geen rivier stromen doorheen TUUUUT, zij mag zich sinds 1975 ook een echte universiteitsstad noemen, blijft net als Leuven onder de 100.000 inwoners, en ook de socialisten en christen-democraten waren bij de laatste gemeenteraadsverkiezingen in 2008 de twee grootste partijen. Heeft u al een vermoeden?

De temperatuur zakt hier langzaam maar zeker naar het vriespunt. Over enkele weken vallen waarschijnlijk de eerste vlokken uit een grijze hemel, en ploeter ik mezelf een weg door de sneeuw. Onontbeerlijk worden – en nog aan te kopen – een paar winterlaarzen, wat thermisch ondergoed, zo’n warme fleezen vest, en goede handschoenen. Ik prijs mezelf gelukkig dat het land waar ik me bevind zijn eigen Campz.be heeft. Daar kocht ik ooit wat, ik zal mezelf opnieuw met hun spullen verwarmen.

Doe eens een gok? Ik moet u – aldus Wikipedia – nog meegeven dat mijn stad een typemachinemuseum heeft, en eind juni 2012 werd hier nog een prachtig gebouw aan de lijst van UNESCO-werelderfgoed toegevoegd. Onder de beroemdste passanten bevinden zich niemand minder dan Richard Wagner en Franz Liszt. De zonnekoning himself zou jaloers zijn geweest bij het aanschouwen van dit prachtige paleis met dito park. Eén van de drie trouwens hier. Nu moet u het zo toch ongeveer gaan weten…

      
Geschreven door Stefaan

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *