site stats
Belle en haar Balzaal

Belle en haar Balzaal

Het Magic Kingdom park in het Walt Disney World Resort (Florida) heeft er sinds kort een ‘attractie’ bij. In Fantasyland werd het Be Our Guest-restaurant geopend, een plek die als twee druppels kaarsvet lijkt op de balzaal uit Beauty and the Beast, de intussen 21 jaar oude Disney-klassieker. Verdorie, wat word ik oud.

De ballroom-scène is in meerdere opzichten legendarisch: niet alleen vormt het een cruciaal deel in het Belle-beestepos, er wordt ook gebruik gemaakt van CGI: computergegenereerde achtergronden wekken de indruk dat je als kijker aan een fictieve camerakraan door de ruimte zweeft. Of hoe live action-filmtechnieken in 1991 meer en meer hun weg naar 2D-animatie begonnen te vinden.

Nu kan je die balzaal dus nog levensechter (en in 3D!) gaan bekijken, in Florida. De Disney Imagineers kopieerden tot in de kleinste details: zelfs de donkerblauwe hemel is in een perfecte infini waarvoor er -uiteraard- sneeuwvlokken dwarrelen. Check de reportage van het Disney-team en oordeel zelf.

De scène uit de film (even scrollen naar 2:30) (en muten, dat mag ook ja)…

Rondleiding in het restaurant.

Even een achtergrondje schilderen:

      
Geschreven door Ewoud

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *