site stats
RADI-AID: Afrika voor Noorwegen

RADI-AID: Afrika voor Noorwegen

Wie denkt dat liefdadigheid maar in één richting werkt, vergist zich. In onderstaande video zijn het – jawel – Afrikanen die een lied opnemen voor Noorwegen, in de hoop zoveel mogelijk radiatoren in te zamelen voor het Noord-Europese land dat het straks weer fel te verduren krijgt tijdens de barre winterperiode.

De bedoeling van de initatiefnemers achter deze video is uiteraard niet gericht op de nood aan warmte in het koude Noorwegen, maar proberen om de stereotype berichtgeving over Afrika – dat we vooral associëren met honger, armoede, geweld of AIDS – te doorbreken. De aandacht vestigen op de positieve kanten van Afrika, daar draait het om en dat lijkt ons met deze video alvast aardig gelukt!

      
Geschreven door Stefaan

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *