site stats
Wat wilt u zeker niet onder de Kerstboom?

Wat wilt u zeker niet onder de Kerstboom?

Wat zou je graag hebben onder de Kerstboom? Het is een vraag die u deze tijd van het jaar ongetwijfeld ook al een aantal keren hebt gehoord. De vraag heeft evenwel een groot nadeel: u weet wat u gaat krijgen, en dat maakt de geschenkverpakking meteen overbodig (milieubelastend). Aangenaam verrast was ik dan ook toen me dit jaar voor het eerst – de eer komt toe aan mijn jongere broer – de negatieve variante van de vraag gesteld werd: wat wil je dit jaar zeker niet onder de Kerstboom? Maak je daar even een lijstje van?

Toegegeven, het lijkt op het eerste zicht wat onbeleefd zo’n lijstje op te stellen, maar ik ben blij dat dit “Kersttaboe” doorbroken werd. U zal zich immers ook al eens schuldig hebben gemaakt aan het in alle stilte omruilen van uw geschenk. Laat het evenwel niet aan uw hart komen: u bent lang niet de enige. Aan deze praktijk hoef ik dit jaar gelukkig niet meer deel te nemen. Bovendien – en daar hebben we meteen het tweede, grote voordeel – weet ik niet wat ik zal krijgen, en wordt de verhullende kracht van geschenkverpakkingen in ere hersteld. Zolang het niet op het lijstje staat, kan mijn kerstgeluk niet op.

Wat stond er nu op dat “wil ik liever niet”-lijstje. Wel, door een verkeersongeval midden oktober raakte mijn fiets zwaar beschadigd. Stemmen gingen op om de centen te bundelen, en mij voor Kerstmis/verjaardag zo’n nieuw, goed exemplaar cadeau te doen via Bikester. Omdat de schuldvraag in mijn voordeel lijkt uit te draaien, wordt dat evenwel een Kerstcadeau van de verzekeraar. Voor hen maak ik dan graag nog een allerlaatste keer een uitzondering op mijn mooie voornemen uitsluitend nog negatieve kerstlijstjes op te stellen: graag deze mooie, nieuwe stadsfiets.

      
Geschreven door Stefaan

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *