site stats
5 legendarische film-auto's zonder de Batmobiel te vermelden

5 legendarische film-auto's zonder de Batmobiel te vermelden

Wat is een film zonder kenmerkende auto? Wij vonden er 5 waarvan de bandensporen als filmliefhebber ongetwijfeld in je geheugen staan gegrift.

1. De Aston uit Goldfinger

aston-martin-goldfinger

De Aston Martin DB5 werd gebruikt in de James Bond-film Goldfinger (1964). Mede door het optreden ervan in de film, is deze auto uitgeroepen tot een van de meest succesvolle en beroemde sportauto’s aller tijden. Tegenwoordig is de wagen met zijn ronde vormen en prachtige stroomlijn zeer geliefd bij verzamelaars.

2. De Audi A8 uit The Transporter

audi-a8-transporter

Wie kent hem niet, de Audi A8. Deze auto is gebruikt in de films The Transporter (2002), II (2005) en III (2008) en wel het type L 6.0 W12. De A8 speelt naast acteur Jason Statham een belangrijke rol in de filmreeks. Niet meteen ons ding, maar hou je van actie en snelle auto’s, dan is deze filmreeks ongetwijfeld wel het bekijken waard.

3. De Ford Torino

ford-torino-gran-torino

De Ford Torino wordt in de volksmond ook wel de Gran Torino genoemd en heel toepasselijk wordt de auto in de gelijknamige film Gran Torino gebruikt. Deze auto is de opvolger van de Ford Fairlaine. Clint Eastwood vertolkt in de bikkelharde maar sterke film de rol van een oude oorlogsveteraan Walt Kowalski, wiens vrouw kortgeleden is overleden.

4. De Mini van Bean

mr-bean-miniWat de Fiat 500 is voor Mark Vertongen, is de Mini Cooper voor Mr. Bean. In het begin reed Bean in een oranje Morris Mini (1969), maar die verongelukte al na de eerste aflevering. Dan werd overgegaan op het okergele exemplaar (1977) dat voor het eerst te zien was in The curse of Mr. Bean en nadien op zowat elke busreis of transatlantische vlucht.

5. De Chevrolet van de Flodders

flodder-chevroletJe woont in een mooie villawijk, maar de buurt wordt geterroriseerd door een familie met wel een heel erg opzichtelijke auto. Je raadt het al: de familie Flodder met een roze Chevrolet Impala Convertible. Een leuk weetje: in de eerste film werd een Chevrolet Caprice Classic 1973 gebruikt.

      
Geschreven door Ewoud

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *