site stats
CM-lid met contactlenzen? Verhuis je dossier naar Mechelen!

CM-lid met contactlenzen? Verhuis je dossier naar Mechelen!

Wie contactlenzen draagt, doet het misschien ook: elk half jaar op zoek gaan naar de beste deal in het woud der online lenzenwinkels. Ben je lid van de CM, dan doe je er ook goed aan even na te kijken onder welk kantoor je ingeschreven staat. Want hoewel de CM op het eerste gezicht een nationaal ziekenfonds lijkt, hebben de verschillende regio’s andere bestuursraden en hanteren ze dus ook verschillende bijdragen én voordelen.

Leuven
Lidgeld: €59,4/jaar
Terugbetaling oogzorg: €40/5 jaar of €8/jaar
Jaarlijkse bijdrage voor lenzenmensen: €51,4

Mechelen
Lidgeld: €72/jaar
Terugbetaling oogzorg: €40/jaar
Jaarlijkse bijdrage voor lenzenmensen: €32

Tot twee jaar geleden woonde ik in Herent en was ik dus aangesloten bij CM Leuven. Nu woon ik in Mechelen en heb ik een aanvraag ingediend om mijn CM-dossier ook naar daar te verhuizen. Want inderdaad: door de autonomie van de kantoren gebeurt dat niet automatisch en kan je je dus als Leuvenaar net zo goed aansluiten in Mechelen, zonder dat je daar echt hoeft te wonen.

Je kijkt natuurlijk best nog even na wat de andere verschillen zijn in voordelen, maar naast de €15 terugbetaling voor mijn zwembeurtenkaart is dit het enige voordeel dat ik echt benut. Bovendien heb ik nog nooit een voet gezet in een CM-kantoor, dus zou ik me zelfs in Limburg durven aansluiten als dat voordeliger blijkt. Ook belangrijk om te weten is dat die jaarbijdrage helemaal geen betrekking heeft op de ziekteverzekering zelf, maar louter wordt aangewend om je (vaak compleet overbodige) voordelen aan te bieden.

      
Geschreven door Ewoud

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *