site stats
Recept: dinosauruskoeken bakken voor dummies

Recept: dinosauruskoeken bakken voor dummies

Ben je een fan van de Betere Koek en keek je als kind gebiologeerd naar de Brachiosaurus-scène uit Jurassic Park? En ben je na deze eerste zin nog niet afgehaakt, je afvragend wat die vraag in godsnaam op STEW.be staat te doen? Dan hebben wij hét recept voor een ideaal tussendoortje: home-made 3D dinokoeken!

1. Koop je vormpjes

Vormpjes voor dinosauruskoeken

Wie even googelt vindt al snel enkele winkels die dinosaur cookie cutters verkopen. Wij kochten ze voor een kleine 10 euro op Amazon en vonden ze een week later in onze brievenbus.

2. Maak je deeg

0923dino2

Je kan dinokoeken maken met elk koekjesrecept, maar het natuurlijk de bedoeling dat de aansluitingen nog passen na hun ovenbezoek. Rijsmiddelen als bicarbonaat of zelfrijzende bloem laat je dus best achterwege. Wij gebruikten het recept op de verpakking, een beetje gewijzigd naar onze eigen smaak.

– Meng 350g bloem, 175g lichtbruine suiker, 90g boter en een theelepel gemalen gember tot kleine brokkels in een kom of keukenmachine.
– Klop 4 eetlepels candijsiroop los met een ei en giet het bij het mengsel.
– Kneed alles tot een stevig en homogeen deeg.

3. Laat je deeg een uurtje rusten in de koelkast

Dat is ongeveer zo lang als de afwas van een mengkom en een aflevering van Breaking Bad samen.

4. Steek je vormpjes uit

0923dino3

Rol je deeg tot een lap van ongeveer 3mm dikte en steek je vormpjes uit. Bij het uitrollen gebruik je best voldoende bloem. Breng de uitgestoken vormpjes over op een van bakpapier voorziene bakplaat. Wees wel voorzichtig, want een foute beweging kan ervoor zorgen dat je koekjes onthoofd en dus voortijdig uitgestorven geraken. Opgelet: een dino heeft vier poten, dus die moet je dubbel maken.

0923dino4

5. Bak en assembleer

Dinosauruskoeken in elkaar steken

Bak je koekjes een kleine 10 minuten in een oven van 160°C. Laat ze afkoelen op een rooster (ook hier voorzichtig zijn bij het transport van de ledematen!) en pas ze in elkaar. Als dat niet meteen lukt, kan een scherpe keukenschaar wonderen doen om hier en daar een hoekje bij te snijden.

And now: eat them into extinction! Omnomnomnomnom…

Deze post verscheen eerder op Vitaya.be.

      
Geschreven door Ewoud

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *