site stats
Expo 60 jaar tv: lang leven de replica's

Expo 60 jaar tv: lang leven de replica's

Twee weken geleden bezocht ik samen met enkele collega’s de Pixar-tentoonstelling 25 Years of Animation in Amsterdam. Ondanks de drukte werd het een leuk bezoek met veel originele tekeningen, 3d-ontwerpen en uitleg over hoe al die successen tot stand kwamen.


Hier en daar hadden schetsen de vermelding ‘reproductie’ meegekregen. Zo was er bijvoorbeeld een potloodtekeningetje over hoe de eerste versie van Mike eruit zag, of een nagetekend kladje waarop Nemo destijds geboren werd. Misschien ben ik er wat te rationeel in, maar reproducties doen mij niet zo veel op tentoonstellingen. Het is de reden waarom ik destijds de Toetanchamon expo aan mijn neus liet voorbijgaan: voor 16 euro verwacht ik eerder real stuff dan bergen met goud bespoten piepschuim. Het is ook de reden waarom ik, nochtans gefascineerd door alles wat met tv te maken heeft, niet sta te springen om de expo Lang leve de tv! 60 jaar televisie te bezoeken.

Het zou jeuken als ik in een decor van Samson rondliep dat eigenlijk geen decor van Samson is. De kelderdeur gaat langs de verkeerde kant open en zelfs de iconische brievenbus en zekeringenkast zijn vergeten.

Lang Leve de TV

Het zou mij ook niet veel doen om in een nog naar witte verf ruikende Hoger Lager-set rond te lopen.

Lang Leve de TV

Zelfs de tafel van Het Journaal is niet de tafel van Het Journaal.

Lang Leve de TV

Ik twijfel er niet aan dat Gent een prachtige tentoonstelling rijker is, maar mijn nuchterheid zou het te snel overnemen om er ten volle (€14,5) van te genieten. En als er eens een échte opendeurdag wordt gehouden in de decorafdeling, zal ik de eerste zijn om tickets te kopen.

      
Geschreven door Ewoud

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *