site stats
Vakantie in zicht: 5 filmische tips voor trips

Vakantie in zicht: 5 filmische tips voor trips

Wil je je deze zomervakantie eens een echte topacteur wanen? We geven jullie graag enkele tips van wereldberoemde filmlocaties die zeker de moeite waard zijn.

1. Hooglanden, Schotland – Braveheart

Veel van de scènes uit de film Braveheart zijn gefilmd in en rondom Glencoe, Glen Nevis en de Mamore bergen op de mooie Schotse Hooglanden. De tocht van Wallace over het prachtige bergpad is gefilmd op de Mamores, een groep bergen die verbonden door een smalle brug tussen Loch Leven en Glen Navis.

2. Thessaly, Griekenland – For Your Eyes Only

Agia Triada klooster in Meteora

James Bond is een personage dat al heel wat van de wereld heeft gezien. In de film For Your Eyes Only (1981) trok hij naar Griekenland. Twee bekende scènes uit die film zijn de balkonscène, die in Corfu aan het Achilleion werd ingeblikt, en de scène aan het Agia Triada klooster, deel van de Meteora. Het is haast moeilijk te geloven dat het klooster echt bestaat maar het is echt en iedereen kan het gaan bezoeken.

3. Parijs, Frankrijk – Le Fabuleux Destin d’Amélie Poulain

Wie de film Le Fabuleux Destin… ziet, zou het liefst van al de eerstvolgende vlucht naar Parijs nemen om er in Café des 2 Moulins de crème brulée te gaan proeven die nu naar Amélie is vernoemt. Dit is het café waar Amélie in de film als serveerster heeft gewerkt. Als je daar dan toch bent, kan je natuurlijk ook Amélies appartement en de kruidenierszaak Au Marche de la Butte een bezoekje brengen. Het metrostation Lamarck – Caulaincourt met de dubbele trap is niet ver daarvandaan, het is daar dat Amélie een blinde man meeneemt en hem al het moois rondom beschrijft.

4. Freshwater West, Wales – Harry Potter and the Deathly Hallows

Voor het mooie schelpenhuisje van Bill Weasley en Fleur Delacour was het strand van Freshwater West de perfecte locatie. Niet verwonderlijk, met de mooie duinen en lange stroken goudkleurig zand vormt het een perfect plaatje. Jammer genoeg was het huisje slechts een decor dat na de opnames weer werd afgebroken en kan je het dus niet meer bezichtigen. Het strand is trouwens ook nog op de achtergrond te zien in Robin Hood, de film van Russel Crowe uit 2010.

5. Venetië, Italië – Casanova

Venetië

Casanova is -in tegenstelling tot de meeste Hollywood films- volledig gedraaid op locatie. Elke scène in de film is opgenomen in de straten en huizen van Venetië. Voor de scène van het carnaval in Venetië op het bekende Piazza San Marco, waren de filmmakers zelf verbaasd dat ze er mochten filmen.

Bronnen:

www.imdb.com
www.zoover.be/italie
www.rottentomatoes.com

      
Geschreven door Ewoud

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *