site stats
4 redenen om Jo Claes in je handbagage te stoppen

4 redenen om Jo Claes in je handbagage te stoppen

Jo Claes bracht dit jaar zijn zevende Thomas Berg-roman uit. De mythe van Methusalem is er weer één die je niet snel loslaat, maar voor de zekerheid geven we je nóg vier goede redenen om het boek deze zomer mee te nemen op reis.

1. Het thema is van alle tijden

Op tv, in magazines of zelfs gewoon tijdens een namiddagje winkelen: overal word je om de oren geslagen met reclame voor producten die een strakkere huid, minder rimpels of een 10-jaar-jonger gelaat verzekeren. Het liefst van al zijn ze dermatologisch getest en meestal beloven ze pas echt resultaat na tien weken intensief gebruik. De mythe van Methusalem werkt gelukkig iets sneller in op ons lichaam: al bij de eerste pagina’s wordt een man verplicht zijn eigen zelfmoord te ensceneren. Een en ander heeft te maken met een bijzondere ontdekking in een Leuvens lab voor stamcelonderzoek, waarmee de veroudering bij de mens drastisch kan worden afgeremd. Een revolutionaire ontdekking die voor de nodige ophef zorgt -en voor een spannend misdaadverhaal, dat spreekt vanzelf.

De Mythe van Methusalem2. Je leert nog eens iets bij

Schrijver Jo Claes weet behoorlijk veel. En waar hij iets niet weet, zoals de wetenschappelijke verklaring van bepaalde fenomenen, doet hij er duidelijk grondig research naar. Je wordt dus ook heel wat wijzer: van DNA over opera tot de zevende generatie na Adam en Eva.

3. De ultieme remedie tegen heimwee

Claes woont in Leuven en daar wonen ook alle misdaadromans die uit zijn pen ontsproten. Net als de vorige verhalen van Thomas Berg neemt elke letter je op sleeptouw door bekende en minder bekende straten en pleintjes. Ditmaal ligt het epicentrum in Gasthuisberg en daar werd ook de coverfoto genomen. Een terrasje met dit boek onder de Italiaanse zon? Wees dan niet verbaasd als die barista plots wel erg op de barman van Gambrinus gaat lijken.

4. Het is niet zo’n zware kost

Het boek leest als een -ha!- vliegtuig en weegt maar 560 gram. Dat wil zeggen dat je nog 9440 gram kan spenderen aan kleren, dat paar extra schoenen waarvan je nu al weet dat ze je valies niet zullen verlaten en het obligate zakje met zelfgebottelde miniflacons van je favoriete zonnecrème. Misschien moet je die antirimpelcrème dit jaar maar eens achterwege laten. Oud worden we toch, en met een boek als dit begint je vakantie zo ook wel gesmeerd.

Jo Claes: De mythe van Methusalem
Uitgegeven bij Houtekiet, 416 p.

      
Geschreven door Ewoud

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *