site stats
7 nummers uit series die we allemaal nog kennen

7 nummers uit series die we allemaal nog kennen

Het einde van het jaar nadert en dat betekent dat we binnenkort weer uren naar de open haard gaan turen, onze winterbanden installeren en gezellig aan het tv- en dvd-kijken slaan. Winterbanden plaats je in België best pas wanneer de temperatuur een duik neemt onder de 7°C, dus met dat dvd-kijken voor de haard kan je alvast beginnen. Wij presenteren 7 melodieuze tv-tips die je met een warme choco in de hand (voorzichtig!) mee kan zingen!

1. We are security – Safety First

Geheel in stijl met het niveau van de beveiligingsfirma, is de clip een samenraapsel van foute dansmoves en video-overgangen die je in de eerste versies van Windows Movie Maker terugvond. Speciale vermelding gaat naar het gestotter van Dirk Porrez in de eerste zin van het lied.

2. The Suit Song – How I Met Your Mother

De honderdste aflevering van HIMYM wilden de makers niet onopgemerkt laten voorbijgaan. Ze huurden een dansgezelschap in en gaven toptalent Neil Patrick Harris een solo om u tegen te zeggen.

3. Little fat man – Extras

Een van de voordelen van David Bowie als vriend hebben: je kan hem laten opdraven in je serie en daarbij terloops een piano over zijn schoot schuiven. Zo krijg je een legendarisch maar niettemin hilarisch pijnlijke scène waarin Andy met de grond gelijk wordt gemaakt.

4. Monorail – The Simpsons

Even was er twijfel welk nummer van The Simpsons te kiezen. Toen bleek dat ik “well, sir, there’s nothing on earth like a genuine, bona fide, electrified, six-car monorail” zonder haperen kon opzeggen en was mijn keuze snel gemaakt.

5. Sweeney Todd – The Office (US)

Ok, niet meteen een origineel lied, maar de aflevering ‘Andy’s Play’ is wel één ode aan het talent van Ed Helms en alleen al voor het moment waarop Dwight zijn mes tevoorschijn haalt, verdient het een plaats in dit lijstje.

6. Bureaucrat’s Song – Futurama

In de Futurama-aflevering How Hermes Requisitioned His Groove Back raakt de Jamaicaanse bureaucraat Hermes Conrad zijn licentie kwijt, wat achtereenvolgens tot een depressie, queeste en muzikale apotheose leidt.

7. If you don’t know me by now – The Office (UK)

Het zou ongepast zijn The Office US te vermelden zonder ook de UK-versie even aan te halen. In de Christmas Special onthult Gareth dat David in eigen beheer een single uitbracht die -hoe kan het anders- niet zo goed verkocht als hij verwachtte.

      
Geschreven door Ewoud

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *