site stats
Het maakt geen bal uit wat Knack Weekend over die blazer schreef

Het maakt geen bal uit wat Knack Weekend over die blazer schreef

Beste Katrin,

Je stuk over de vestimentaire keuze van Patricia Ceysens heeft mij een beetje verbaasd. Vooral omdat je een luchtig artikel meteen opblies tot een zure genderdiscussie.

Dat je er de nieuwswaarde niet van inziet, is je recht. Er zijn in Vlaanderen genoeg media die ervoor kiezen niet in te gaan op zulke holle nieuwsfeiten. Zij leggen een uitgesproken das van Bart De Wever, een nieuwe bril van Guy Verhofstadt of een uit het oog springende blazer van Patricia Ceysens gewoon naast zich neer. Natuurlijk maakt het geen bal uit welke blazer Patricia die dag aanhad. Net zoals het geen bal uitmaakt welk klein, vreemd wezen een Britse vrouw onlangs tussen haar tonijn vond. Maar hé, zo winnen bepaalde nieuwssites nu eenmaal het brood voor hun redactie.

Een banaal bericht over een toevallig vrouwelijke publieke figuur aanwenden voor een klaagzang waarin vrouwen als eendimensionale types worden behandeld?

Op één punt raak je me wel helemaal kwijt: je neemt zonder enige argumentatie aan dat de auteur van het stuk van mening is dat slimme vrouwen niet modebewust kunnen zijn. Een banaal bericht over een aparte kledijkeuze van een toevallig vrouwelijke publieke figuur aanwenden voor een klaagzang waarin vrouwen als eendimensionale types worden behandeld? Dat is iets te kort door de bocht. Kruip in de toekomst gerust uit je Calimeroschelp wanneer je nog eens in de clickbait-sectie van het web vertoeft. Het zal je geloofwaardigheid ten goede komen in discussies die er wél toe doen.

(Het bleek trouwens om de larve van een krab te gaan. Zonder gevaar voor de bevolking, zoals dat vaak gaat met onnozele nieuwtjes.)

Liefs,

Ewoud

      
Geschreven door Ewoud

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *