site stats
Vijgen na Valentijn

Vijgen na Valentijn

De vriendelijke mensen van Staub (naast Le Creuset een merk dat mij doet watertanden in elke kookwinkel), zonden mij onlangs een kleine versie van La Cocotte -ter ere van Valentijn geschapen in de vorm en kleur van een hart. Dat deed me denken aan twee zinnen die ik onlangs voor VTM schreef.

Omdat ik niet zo’n Valentijn-fan ben, geef ik jullie pas na de bewuste veertiende het recept mee dat van een minicrumble. (Geen vijgen op voorraad, sorry.)

appelcrumble-voor

  1. Verwarm je oven voor op 220°C.
  2. Schil een appel en snij hem in stukjes. Schud er wat kaneel over, hussel door elkaar en gooi ze in het stoofpotje.
  3. Meng een lepel suiker, een lepel bloem en een brokje boter in een kom tot fijne korrels. Afhankelijk van de substantie kan je wat trichen met boter of bloem tot je de juiste samenstelling bekomt.
  4. Strooi over je appels, zet in de oven en bak tot een korstje is gevormd -meestal een dik kwartier.
  5. Smakelijk!

Als je zelfrijzende bloem gebruikt is je resultaat iets cake-iger. Als je de appelstukjes vervangt door een handvol diepgevroren bosvruchten, is je resultaat roder en minstens zo heerlijk. Maar ik ben niet zo’n Valentijn-fan, had ik dat al gezegd?

Wetenschappelijke verantwoording voor het gebruik van de hartjesvorm: meer korst aan de randjes!

      
Geschreven door Ewoud

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *