site stats
De Italiaan, de chemicus en de maagd

De Italiaan, de chemicus en de maagd

De leukerds van Accor Hotels stuurden me onlangs het voorstel om één van hun slaapgelegenheden aan een test te onderwerpen. Mijn wederhelft en ik hadden wel zin in een weekend Gent en in de lijst met hotels in Gent viel mijn oog op Novotel Gent Centrum. Het is extreem goed gelegen: vanuit de kamer hadden we zicht op de Sint-Niklaaskerk, de Stadshal én De Maagd van Michaël Borremans. Bovendien was, zo bleek na de alom bekende crashtest, het bed heerlijk zacht.

Bed: goedgekeurd!

Een video die is geplaatst door Ewoud Huysmans (@ewoudhuysmans) op


Om nog te zwijgen over het handige bureautje en de zitbank in onze kamer. Je denkt vaak ‘hotelfoto’s zijn overdreven’, maar deze keer klopten ze écht.

0308_stocknovotel

We hadden ’s avonds, op aanraden van Hot Cuisine de Pierre, in Aperto Chiuso gereserveerd. Dat hebben we ons niet beklaagd: het Italiaans restaurant, op een kwartier wandelen van het hotel, serveert na een gevarieerd bord bruschetta verse pasta in alle soorten en kleuren. Mijn spaghetti met scampi zag pekzwart en was zo lekker dat ik vergat er een foto van te maken. De avond werd afgesloten in Old Fashioned, een stijlvolle en ondergrondse cocktailbar waar scheikundigen de drankjes pipetteren.

Cocktails in style.

Een foto die is geplaatst door Ewoud Huysmans (@ewoudhuysmans) op


Ook erg de moeite dus en op minder dan twintig meter lopen (kruipen?) van het hotel. Er is niets wat een glas vers fruitsap en een cappuccino aan het ontbijt niet kunnen wegspoelen, toch?

      
Geschreven door Ewoud

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *