site stats

Over ons

stew.beSTEW productions, voluit Social Technologies and Exclusive Works, zijn Stefaan Declercq en Ewoud Huysmans, beiden afkomstig uit het Leuvense. Als leerlingen van het Heilig-Hartinstituut Heverlee startten ze in 1999 hun eigen productiebedrijf.

Wat begon als een label op een Latijns werkje over heirbanen, groeide uit tot een synoniem voor humoristische, vaak sterk sarcastisch geladen video- en audioproducties. Stefaan en Ewoud nemen hierbij al het werk voor eigen rekening: van het schrijven van scripts over filmen tot de montage en verdere post-productie.

Waar STEW producties vroeger beladen waren met insiders die enkel de (nochtans duizenden) leerlingen van het HHH ten volle begrepen, werd in de zomer van 2005 besloten een totaal andere koers te varen. Insiders werden resoluut voor eigen gebruik opgeborgen en een nieuwe site ontstond. STEW.be was een feit. Op deze blog kon iedere internaut de STEW producties aanschouwen én meteen commentaar geven.

De laatste jaren keerde STEW productions meer dan ooit terug naar de roots: social technologies and exclusive works afleveren. Producten of merken via sociale media een extra impuls geven, kritisch kijken naar wat er op ons afkomt of tot in de pixels afgewerkte videoproducties tevoorschijn toveren -alles from scratch: STEW is er ook voor jou…