site stats

VRG-REVUE 2011 – The Curious Case of André Alen

U heeft er even op moeten wachten, maar hier zijn ze dan: de filmpjes die vertoond werden tijdens The Curious Case of André Alen, de VRG-revue van woensdag 9 en donderdag 10 maart 2011 in de Pieter De Someraula. Spijtig genoeg hebben wij niet alle video’s online gezet omdat wij de wens van bepaalde professoren ter zake wilde respecteren. Gelukkig gaat het slechts om een tweetal video’s.

1. Begingeneriek
Met een zoom op De Valk startte The Curious Case of André Alen, de VRG-revue die draaide rond de beroemde professor die aan de rechtenfaculteit van de KULeuven het buisvak Staatsrecht doceert: André Alen.

2. Extra Journaal
De eerste minuut van de VRG-revue loopt het al meteen goed fout: professor André Alen (Alexander Hamels) wordt dood aangetroffen in de Pieter De Someraula. Wat is er in godsnaam aan de hand? Professor Alen wordt afgevoerd en meteen daarna start dit extra journaal.

3. Vaarwel, André!
Collega Marc Boes (Laurens Storms) heeft het erg moeilijk met het heengaan van zijn goede vriend André Alen. Op de tonen van Stromae’s Alors On Danse brengt professor Boes een eerbetoon aan zijn overleden kameraad.

4. Prison Break Jingle
In de zoektocht naar de moordenaar van professor Alen wordt op een bepaald ogenblik professor Bernard Tilleman (Karel Taffijn) gearresteerd. Met de hulp van collega Raf Verstraeten (Wout Bodvin) kan professor Tilleman ontsnappen. Dit is de Prison Break Jingle… van den Bernard!

5. Hey André
Zoals elke revue werd ook The Curious Case of André Alen afgesloten met muziek. Dit jaar gebeurde dat op de wereldberoemde tonen van Hey Jude van The Beatles, voor de gelegenheid omgedoopt tot Hey André. Dit is trouwens het enige nummer dat live werd gezongen; wij voorzagen alleen ondertitels.

6. Eindgeneriek met disclaimer
Op een lichte variant van de muziek waarmee we The Curious Case of André Alen waren begonnen, sloten we de VRG-revue ook af. En om alle indianenverhalen de kop in te drukken, kwam het allerlaatste woord toe aan professor André Alen himself.

7. Trailer
Heeft u het ook al gemerkt? De rechtenfaculteit van onze universiteit mist sinds enige tijd haar beroemdste hoogleraar. Geen André Alen die het vak Staatsrecht doceert dit tweede semester, maar wel ene onbekende Stefan Sottiaux. Wat is er in godsnaam met professor Alen gebeurd? Het VRG zocht het voor u uit en kwam tot een schokkende vaststelling… Dit was The Curious Case of André Alen.